Reklama
 
Blog | Vojta Navrátil

Vláda chtěla nechat opakovat krajské volby

Vláda na své poslední schůzi před říjnovými krajskými a senátními volbami projednávala a schválila variantu případné pacifikace neposlušných krajů, pokud by v těchto volbách vládní strany zvítězily ve většině krajů. Díky zdroji, který si nepřál být jmenován, se tento dokument dostal na veřejnost. 

V úvodu vládního návrhu vyjádřila vláda lítost, že se musí dle Ústavy (mršky jedné) konat opakované volby, a že tedy o složení krajských zastupitelstev nemohou rozhodnout zastupitelstva stávající. Dále tento vládní návrh obsahoval tento postup řešení situace:

1) Hejtmani vládních stran začnou vyvolávat v Asociaci krajů konflikty se svými kolegy hejtmany z řad ČSSD či KSČM, zvláště důležitou úlohu budou mít ti hejtmani, jež nebudou mít v NUTS II (většinou dva kraje spojené do většího celku za účelem čerpání dotací z EU) kolegu hejtmana z řad celostátní opozice, ti totiž budou muset sabotovat čerpání dotací, v čemž jim budou usilovně pomáhat příslušná ministerstva, a celou tuto věc svedou na svého protivníka, jelikož kvůli jeho "neschopnosti" čerpání vázne. Zároveň také vláda začne zpožďovat penízepro"opoziční" kraje a dělat jim problémy s investicemi.

2) Současně se v dotyčných krajích, kde vládní strany nezvítězily, provede nějaký průzkum mezi voliči opozice, aby se zjistilo proč hlasovali, tak jak hlasovali a ten zjistí, že tito voliči nehlasovali o krajských tématech, ale o úplně jiných tématech (což není ovšem nic nového, proto se také všem volbám mimo parlamentních říká volby druhého řádu).

Reklama

3) Vláda začne žehrat na nejednotu krajů, jak se většina hejtmanů snaží, ale ta menšina jim to celé kazí, tu jejich práci a zrovna v době, kdy jsou evropské fondy velmi štědré a navíc do toho ještě přijde to předsednictví a tuhle nejednotnost tu si prostě nemůžeme dovolit. Dále se v této době začnou v médiich objevovat "zaručené" informace o pochybně získaných financích, které použila na kampaň (americká firma dělající kampaň pro opozici byla jen nastrčenou firmou CIA či dokonce Pentagonem), začnou se probírat prapodivně získané majetky opozičních hejtmanů (což u některých nebude velký problém, takže se to nebude muset nějak moc přibarvovat) a některého pro jistotu i zavřou, kvůli např. zneužívání malých dětí.

4) V další fázi přijde vláda s řešením, aby v zájmu celé společnosti byl klid na evropské předsednictví, kraje mohly normálně fungovat a aby jim neutekly peníze z evropských fondů, zvláště když je ještě ta krize: Prostě budou v těchto opozičních krajích NOVÉ VOLBY! Aby se už však voliči nenechali tou podradnou opozicí zmást a nehlasovali v nich zase o úplně jiných tématech, pak vláda v těchto krajích kompletně zruší poplatky u lékaře, vláda zde bude dotovat základní potraviny či se zaváže, že na jeho území nebo poblíž nebude stát protiraketový radar a to by bylo, aby těch krajích tentokrát už nevolili správně! A aby to tak bylo, tak přidáme ještě pár výhružek s tím obsahem, že pokud nebudou volit správně, pak se z těchto krajů stane periferie České republiky, a pokud jí už jsou, tak budou ještě větší (metoda cukru a biče jak má být)!A když to takhle dobře dopadne, pak vláda začne oslavovat jednotu českého národa v době neobyčejně krizové

 

Připadá Vám to jako šílenost? Pak přesně tohle v bleděmodrém se stalo (a stále děje) Irsku s Lisabonskou smlouvu … taky zde byla při hlasování ta "správná" většina v menšině a ti ostatní nevěděli vlastně o čem hlasují